Miért érdemes megajándékozni a home office-ból visszatérő kollégákat?

Ha céget vezetsz, vagy legalábbis vannak munkatársaid, akkor mostanában biztos sokan térnek vissza közülük home office-ból. Köztudott, hogy sokan szorongással, de legalábbis némi fenntartással állnak az új helyzethez, és nehezen tudnak visszailleszkedni a fizikai közösségbe. Az alábbiakban néhány gondolattal próbálunk segítséget nyújtani a probléma kezeléséhez.

Mátrai Mariann vagyok, a Céges Édesség és a Gift House Studio alapítója.
1995 óta a marketing egy speciális területére fókuszálok: az üzleti és reklámajándékokra.

Minden normális – legalábbis megszokott – módon zajlott a világban, mielőtt a járvány fenekestül felborította volna az életünket.
Sok egyéb mellett a pandémia a munkavégzésünkben is változást hozott.

Több hónap, az otthoni komfortzónán belül végzett munka után az emberek jelentős része az utóbbi napokban elkezdett visszatérni a munkahelyére. Az irodai akklimatizálódás ugyanakkor sokuk számára komoly kihívást jelent.

Ennek mértéke persze attól is függ, hogy hova, milyen környezetbe kell visszatérniük, és nem utolsó sorban attól, hogy a vezetés milyen lépéseket tesz a folyamat megkönnyítése érdekében.

A nehézségek tehát a cégkultúrától is függenek.

A cégkultúra kiemelten fontos szerepet játszik egy vállalkozás életében.
Legyen szó kicsiről vagy nagyról, ezen múlhat a vállalat sikere vagy kudarca.
Ez az, ami a dolgozók számára örömmé teszi a munkába járást, és az általa közvetített értékrend az, ami odavonzza, illetve ott tartja a legtehetségesebb munkatársakat.

Vezetőként a te felelősséged, hogy megteremtsd és fenntartsd ezt a környezetet.

A home office időszaka után ismét bejáró kollégák visszailleszkedését azzal segítheted elő a leginkább, ha felelős, gondoskodó és humánus munkakörnyezetet biztosítasz számukra.

A kezdeti szorongást vagy feszültséget oldani lehet azzal, ha vidámabb, gondtalanabb miliő fogadja őket, és ha kézzel foghatóan megbizonyosodhatnak arról. hogy fontosnak tekintik őket.

A megbecsülés kifejezésének egyik legjobb eszközei a céges ajándékok.
Olyan időkben, amikor valamennyiünk élete kizökken a rendes kerékvágásból, különösen fontos figyelmet fordítani a személyes kapcsolatok ápolására, illetve a gondoskodásra.

Céges ajándékot hagyományosan ünnepi alkalmakkor szoktak adni (például valamilyen évforduló, születésnap, nyugdíjba menetel stb. alkalmából).
A járvány időszakában ugyanakkor szokásaink jelentős része megváltozott, így nem ördögtől való az sem, ha a korábbi gyakorlattól eltérő extra alkalmakat találunk az ajándékozásra.

A hosszú idő után visszatérő munkatársak számára az irodai munka újbóli megkezdése egyfajta mérföldkőnek számít, egy fejezet lezárását jelenti. Éppen ezért is fontos, hogy mielőbb újra a csapat teljes jogú tagjának érezzék magukat.

Nehéz általános receptet adni arra, hogy milyen a jó “vissza-az-irodába” ajándék.
Az viszont mindenképpen elmondható, hogy személyre szóló (perszonalizált), egyedi és az adott cég szempontjából releváns megoldásokban célszerű gondolkodni.

A cél az, hogy a kollégáknak olyan érzésük legyen, hogy otthonról haza jöttek az irodába.

Ha Te is fontosnak tartod munkatársaid zökkenőmentes visszatérését, keress meg, és örömmel adok tanácsot, javaslatokat, hogy a cégeteknél milyen jellegű ajándékokat érdemes ilyen célból figyelembe venni.

Ha az élelmiszer alapúak mellett a hagyományos logózható ajándékok is érdekelnek, látogass el másik vállalkozásunk, a Gift House Studio weboldalára!

Ha szeretnél rendszeresen hasznos információkat kapni az aktuális reklámajándék és egyéb marketing témákról, iratkozz fel a Céges Édesség / Gift House Studio hírlevelére. Ráadásul ha ezt most teszed meg, emailen azonnal megkapod az Adni és kapni az üzleti életben – Az üzleti ajándékozás „illemszabályai” című e-könyvet, ami segíteni fogja az eligazodásodat ezekben a kérdésekben. Kár lenne lemaradnod róla… 🙂

Eszter
Author: Eszter

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!