Méz

 

A magyar méz – ezen belül is az akácméz – hazánk nagy jelentőséggel és exporterővel bíró terméke, egy igazi Hungaricum, melyre jó minősége és egyedi íze miatt méltán büszkék lehetünk.

méz

A kínálatunkban szereplő Kisbíró méhészet termékei, több díjat is kaptak az elmúlt években, így biztosak lehetnek abban, hogy kiváló minőséget adnak ajándékba partnereiknek.

méz

Eddig elért eredményeik a gyulai mézversenyen:
2011 – akácméz – ezüst fokozat;
2011 – vegyes virágméz – bronz fokozat;
2012 – akácméz – ezüst fokozat;
2013 – akácméz – arany fokozat;
2014 – facéliaméz – bronz fokozat,
2014 – meggyvirágméz – bronz fokozat.
2015. szeptember – meggyvirágméz – első helyezett ‘Virágméz’ kategóriában az 1. Édes-Mézes Palóc Méhésztalálkozó alkalmából meghirdetett mézversenyen

 

Választható ízek: akácméz, bálványfaméz, repceméz (krémméz), hársméz, meggyvirágméz, máriatövisméz, erdeiméz

Ízesített mézekből: étcsokis, mentás-étcsokis, narancsos-étcsokis, homoktövises krémméz, epres méz
valamint magvas-aszaltgyümölcsös méz

méz

Válaszható kiszerelések: 50 gr, 120 gr, 250 gr és 500 gr a lehetséges csomagolási megoldásokat képekkel mutatjuk be. A csomagokba a mézek fajtáját ki tudják választani! ?

Minimális rendelési mennyiség: 50 gr-os csomagból 50 doboz, 120

gr-os csomagból 30 doboz, 250 gr-os csomagból 25 doboz, 500 gr-os csomagból 20 doboz

Logózása megoldható a dobozra ragasztott címkével, az üvegre rákötött kartoncímkével, vagy egyedileg nyomott szalaggal. Az üvegre ragaszthatunk címkét is, vagy ezek kombinációjával.

Ára: Egyedi árkalkulációban, a méz fajtájától, mennyiségétől és a logózás típusától függően.

A méz

méz

Az ember már a kőkorban is ismerte és fogyasztotta a mézet.

Az istenek eledelének és az örök ifjúság forrásának tartották. Egy vödör méznek ugyanakkora volt az értéke, mint egy szamárnak.

Kr. e. 400 körül Hippokratész mézkenőcsöt használt lázcsillapításra, és mézes vizet az atléták teljesítőképességének növelésére.

Magyarország területén már a honfoglalás előtti időszakban is foglalkoztak méhészettel az itt élő népcsoportok. A bevonuló magyarok eltanulták és folytatták ezt a mesterséget. Ennek első írásos emléke 1370-ből származik, amelyben királyi méhészetet említenek. A méhektől nem csak mézet, hanem a világításhoz szükséges viaszt is kapott az ember.

A mézből mézeskalácsot, mézbort, mézsört készítettek, illetve süteményeket, bort is ízesítenek vele.méz Az ipari cukorgyártás beindulása előtt ez volt az egyetlen édesítőszer.

A méz még ma is megbecsült élelmiszer, kenyérre feltétnek és cukorpótlónak is használatos. Manapság ismét kezdi visszafoglalni helyét a táplálkozásban. Az egészséges táplálkozás egyik elengedhetetlen alkotóeleme. A mézet a természetgyógyászat alternatív édesítőszerként, köhögések csillapítására, immunerősítőként, roborálóként stb. ajánlja.