Teák

Teák

teák

Teák – gyümölcstea keverékek: csak természetes anyagokat tartalmaznak!

Kiszerelés: 140 gr, 80 gr vagy 60 gr üvegben, egyedileg tervezett papírgyűrűvel vagy öntapadó címkével tudjuk emblémázni.

Minimálisan rendelhető mennyiség: 36 üveg

Választható ízek és összetevők
Vadmeggy: mazsola, hibiszkusz, csipkebogyó, bodza, alma, vadmeggy, természetes aroma
Fahéjas alma: mazsola, hibiszkusz, csipkebogyó, bodza, alma, narancshéj, fahéj, természetes aroma
Erdei gyümölcs: mazsola, hibiszkusz, csipkebogyó, bodza, alma, erdei gyümölcs, természetes aroma

teákBeköszöntött a hidegebb idő, a teázás időszaka. Kinek ne esne jól egy gőzölgő, finom tea egy hideg nap után? Ám sokan nem csak ilyentájt isszák ezt a jótékony italt. Sok helyen különleges kultúrája, hagyománya van a teafogyasztásnak. Valóban jó lenne, ha mi sem csak ilyenkor innánk teát, hiszen nagyon jó hatással van a szervezetünkre!

Elkészítési javaslat 
Tegyünk 2 dl forrásban lévő vízbe 1 teáskanál gyümölcsteát. Fedjük le, és hagyjuk 5 percig ázni. A kész italt tetszés szerint ízesítve melegen vagy hidegen, jegesen is fogyaszthatjuk. ?

teák

 

A teázásról

A tea valamikor az uralkodók itala volt. Mint a legtöbb szokás, a teázás is idővel meghonosodott, s egyre nagyobb szerepet játszott a magánházaknál is. Kialakultak a tea elkészítésének és felszolgálásának szabályai.

A kínaiak a teáról azt tartották, hogy ápolja és meghosszabbítja az életet, ezért eleinte orvosság gyanánt itták. A kínai bölcsek szerint, aki a teát issza, annak szellemi képességei tiszták és frissek lesznek. A tea megszabadít a testességtől, és elűzi az álmosságot. Miért is terjedt el ilyen gyorsan a tea világszerte? Anno, Kína több tartományában nagyon rossz volt az ivóvíz, ezért forrázva, teával tették élvezhetővé. A szárított leveleket kőmalmokban porrá őrölték, amikor pedig Európába is eljutott a tea, Kínában már nem a porteát használták, hanem a megszárított leveleket forrázták le. Ezt a készítési módot vették át az európaiak.
Japánban és Kínában még ma is sokszor szertartásos keretek között fogyasztják a teát. Angliában pedig fontos kísérője a teázás az étkezéseknek és a társasági életnek.

teák

Sajnos már gyermekkorban hozzászoktatjuk a kicsiket a tea édes ízéhez – pedig a gyógynövények főzete veszíthet hatásából, ha cukorral keverjük. Édesítsünk inkább mézzel vagy egyéb természetes édesítővel, vagy friss citromlével, ami még jobban kiemeli az ízét, és még a citrom jótékony hatásait is élvezhetjük egy csésze forró teában.