Marketing stratégiák KKV-k számára (2)

Korábban indított sorozatunkat most a Google Cégem ismertetésével folytatjuk. Reményeink szerint a kis és közepes méretű cégek tulajdonosai, vezetői – ha eddig nem tették volna – felismerik a benne rejlő lehetőségeket, és írásunk inspirálni fogja őket, hogy igénybe vegyék ezt az egyébként bárki számára ingyenesen rendelkezésre álló eszközt.

Google Cégem

A Google Cégem találati listáján minél előkelőbb helyet elfoglalni egyike a leghatékonyabb marketing erőfeszítéseknek.
Sőt, ha helyi (régió, település, kerület stb.) vevőket vagy ügyfeleket szolgál ki a vállalkozásunk, akkor sok esetben ez szokott a legeredményesebb marketing stratégiának bizonyulni.

Ha valaki például Budapesten rákeres a „gumiszerelés” kulcsszóra, akkor a jobb oldali képhez hasonló találatot fog kapni.

Ahogy a képen látható, a találati oldalon a fizetett hirdetéseket a Google Cégem első három helyezettje követi (a továbbiak kattintásra válnak láthatóvá). A Google Cégem találatok tehát sorrendben megelőzik az egyéb organikus találatokat, így nem nehéz kikövetkeztetni, hogy azoknál nagyobb átkattintást érhetnek el.

A legszebb az egészben, hogy a Google Cégem ingyenes szolgáltatás, tehát egy fillér hirdetési költség nélkül lehet vele akár jelentős forgalmat terelni a weboldalunkra vagy közvetlen kapcsolatfelvételt kiváltani.

Ha pedig magára a márka- vagy cégnevünkre keresnek rá, akkor a Google Cégem jóvoltából még nagyobb felületen jelenhetünk meg, ahogy a bal oldali képen látható.

A Google Cégem számos információval szolgálhat a látogatók számára.
Cégünk alapadatainak megadásán kívül feltölthetünk fotókat, termékeket, szolgáltatásokat, bejegyzéseket írhatunk. Az érdeklődők felhívhatják az üzletünket, vagy online üzenetet küldhetnek, a térkép segítségével pedig könnyebben kereshetnek fel bennünket személyesen is.

A tulajdonos munkáját megkönnyítendő a Google Cégem adminisztrációs felülete több, hasznos funkciót kínál. Kényelmesen hozzáférhetünk például a vállalkozásunk Google Maps profiljához, a cégünkről írt Google értékelésekhez, statisztikai adatokhoz stb. Sőt akár még egy egyszerű weboldalt is összekattinthatunk vele.

Összegezve tehát, a Google Cégem jelentős láthatóságot biztosíthat vállalkozásunk számára, ezáltal nemcsak az ismertségét növelheti, hanem megbízhatóbb benyomást is kölcsönözhet neki – ráadásul mindezt ingyen. Ha fizikai üzlettel rendelkezünk, bűn lenne nem kihasználni az előnyeit.


A Céges Édességnél, illetve a Gift House Studio-nál a Google Cégemhez kapcsolódó szolgáltatásokkal ugyan nem foglalkozunk, de a hasonlóan hatékony, és kis költségvetésből megvalósítható marketing aktivitások közül az üzleti és reklámajándékok területén mindenképpen otthon vagyunk. Ha ebben a segítségedre lehetünk, keress meg bennünket bizalommal.

mm mm
Author: mm mm

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!