Legyen a kávézás élmény!

Azt már régóta tudjuk, hogy a kávézás jó hatással van a szervezetünkre. A koffeint fogyasztók bélflórája egészségesebb, mint azoké, akik egyáltalán nem isznak kávét. Emellett napi egy-két forró fekete csökkenti a 2-es típusú diabéteszt kockázatát, megakadályozza bizonyos daganatos megbetegedések kialakulását és még a Parkinson-kór megelőzésében is szerepet játszik. De vajon mivel tehetjük maradandóbbá a kávézás élményét?

A legtöbb ember mindennapjainak elengedhetetlen része a reggeli kávé. Az ital felfrissít, élénkít, jó a fejfájásra, emésztésre, depresszióra, de még a hosszú távú memóriát is pozitívan befolyásolja. A csokoládé még rátesz egy lapáttal, hiszen mindezek mellett még boldogsághormont is termel.

A kávézás élménye

Mindegy, hogy tél vagy nyár, otthon vagy munkahelyen, délelőtt vagy délután, a kávézás már önmagában is hatalmas élmény. Pozitívan befolyásolhatja a napunkat, ha kávéval indítjuk a reggelt, vagy egy délutáni beülős barátnős beszélgetéssel zárjuk az estét, ami közben egy jó kávé kortyolgatunk. A koffein része a mindennapjainknak, ahogy az édesség is. A kávé mellé felszolgált logózott csokoládék a kávéházakban csak tovább fokozzák a kávézás élményét.

Miért is jó a logózott csoki?

Mert minden vendég számára egyértelművé tehetjük, hogy az a mi kezünk munkája. Hozzátartozik a marketingünkhöz úgy, hogy azzal a vendégeknek is boldogságot okozunk. Ez a kis felület lehetőséget nyújt még több információ átadására, aminek elfogyasztását követően a fogyasztó is boldogabban távozik a kávéházból.

A logózott csokival kézzelfogható ajándékot adunk a meleg és finom kávéhoz, amely már önmagában is vonzó a vendégek számára. Ezzel hozzásegítjük magunkat ahhoz, hogy a fogyasztó visszatérjen hozzánk, esetleg híreszteljen is bennünket. Az ízekkel pedig a fogyasztó kedvére variálhatjuk a meglepetést, hiszen a fehér belga fajta mellett választható epres, passion fruitos, de még japán citromos ízesítésű is.

Logózott élmény

Ez a fajta csokoládé testre szabható, hiszen olyan információkat helyeztethetünk el rajta, amelyek hozzánk kapcsolódnak. Lehet az egy szimpla logó, de akár weblapcímet, telefonszámot, illetve QR kódot is nyomathatunk rá. Az, hogy mi kerül a logózott csokira, csak a képzeletünk szab határt. Mivel kis helyen elfér, így egy kisebb cappuccino vagy fekete kávé mellé is bőven odahelyezhető. Ha a vendég nem fogyasztja el azonnal, akkor valószínűleg magával is viszi, ezáltal emlékeztető hatással is bír a kis ajándék. A papír hosszú hetekig a táskában maradhat, így idővel többször szembe találja vele magát a fogyasztó.

Kapcsolatteremtés

A logózott csokoládéval kapcsolatot teremthetünk a kávézónk és a vendégek és a leendő fogyasztók között. A papíron információkat adunk át magunkról, amit akár az interneten is megoszthatnak, ezáltal szélesebb kört érhetünk el vele. Ha igényes csomagolásban adjuk át, akkor biztosak lehetünk benne, hogy rövidesen felkerülnek a kávézós fotók a közösségi portálok egyikére. Ezáltal több ezer emberhez juttathatjuk el magunkat anélkül, hogy komolyabb erőfeszítéseket tettünk volna.

Összességében tehát a logózott csokoládé pozitívan befolyásolhatja a rólunk kialakított képet. Ez a kis felület emlékeztető hatással bír, számos információ elhelyezhető rajta, jól variálható és még az ízek kapcsán is számos variáció közül van lehetőség válogatni. Az édesség kapcsolatteremtésre is kiváló, hiszen a fogyasztó nagy valószínűséggel osztja meg a kávéjáról készült fotót az interneten, amivel több emberhez is elérhet a kávéház híre.

mm mm
Author: mm mm

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!