Hogyan érd el céges ajándékkal a célközönséged

Nincs értelme üzleti és reklámajándékokra fordítani a pénzed, ha nem tudod azokat hatékonyan eljuttatni a célközönségedhez. A dolog lényege a márkaépítés, és végső soron a befektetés megtérülése. Tehát még mielőtt úgy döntenél, hogy invesztálsz ilyesmibe, ki kell találnod egy olyan terjesztési stratégiát, amellyel a megfelelő időben és a megfelelő helyen juttathatod el a promóciós termékeket a vásárlóidhoz, ügyfeleidhez vagy más érintettekhez.

Mátrai Mariann vagyok, a Céges Édesség és a Gift House Studio alapítója.
1995 óta a marketing egy speciális területére fókuszálok: az üzleti és reklámajándékokra.

Mi a legjobb módja a promóciós termékek terjesztésének?

A kérdés megválaszolásához megfelelő marketingstratégiával kell rendelkezni, ugyanis ez alapozza meg a terjesztés stratégiáit is.

Tudnod kell, hogy ki a célközönséged, hol érheted el őket online és offline, milyen céges ajándékokat tarthatnak hasznosnak, hogyan szeretnék azokat megkapni stb.

Ha ismered ezekre a kérdésekre a választ, akkor sokkal könnyebben eldöntheted, hogy mely csatornák lesznek a leghatékonyabbak a maximális megjelenés, a legnagyobb elérés és a legmagasabb megtérülés elérése szempontjából.

Az alábbiakban bemutatunk néhányat a lehetséges opciók közül.

Perszonalizált terjesztés

A személyre szabott terjesztés a céges ajándékok célzott és rendkívül hatékony terjesztési módja.
Dönthetsz úgy, hogy az ajándékokat olyan konkrét személyeknek küldöd el (pl. korábbi vagy jelenlegi vevőidnek, ügyfeleidnek), akikkel kapcsolatba szeretnél lépni, vagy akikkel a kapcsolatot fenn szeretnéd tartani.

Egy másik remek – bár közvetettebb – lehetőség, ha influencereket szólítasz meg.
Ezek a véleményvezérek a célközönséged sok ezer (vagy még több) tagját érhetik el a saját közösségi média jelenlétükön keresztül. Nyereményjátékok vagy más hasonló módszerek formájában továbbíthatják hozzájuk a logózott ajándékaidat.

Terjesztés szakmai eseményeken

Időben és térben a célközönséged elérésére a legcélzottabb lehetőséget a szakmai kiállítások, vásárok, konferenciák és egyéb rendezvények nyújthatják.

Ilyen eseményeken különösen jól működnek azok a promóciós termékek, amelyeket a megajándékozottak már a helyszínen is használatba vehetnek. Ezek közé tartoznak az olyan klasszikusok, mint például a golyóstollak és a jegyzettömbök.

Terjesztés irodai környezetben

A megajándékozni kívánt személyek nemcsak a vevőid, ügyfeleid és üzleti partnereid közül kerülhetnek ki.

Hosszú távon gondolkodó munkáltatóként elemi érdeked, hogy motiváld a munkatársaidat. Ennek egyik eszköze lehet az ajándék, amely erősíti az összetartozás érzését, növeli a lojalitást.

A saját kollégák vonatkozásában ráadásul logisztikai kihívások sem igazán szoktak felmerülni, így a terjesztés tényleg nem okozhat problémát.

Terjesztés a közösségi médián keresztül

Bizonyos esetekben a közösségi média vagy akár az emailmarketing segítségével is megoldást lehet találni a promóciós termékek eljuttatására azokhoz, akik igényt tartanak rá.

Az érintettek regisztrálhatják az érdeklődésüket, megadhatják a szállítási címüket, így gyakorlatilag 100%-os hatékonysággal juttathatod el az ajándékokat azokhoz, akiknek valóban érdemes is.

Egy másik nagyszerű módszer lehet, ha ugyanezeken a platformokon versenyt hirdetsz vagy nyereményjátékot indítasz, és ennek keretében találnak gazdára a céges ajándékaid.

A játék egyébként is népszerű formája a marketingnek, hiszen alkalmas lehet arra, hogy felkeltse a célközönségedben az érdeklődést, és izgalmat vigyen a hétköznapokba.

Karácsony közeledtével ráadásul egyre nő az ajándékozás aktualitása, egyre inkább ráhangolódnak az emberek a bensőséges hangulatra, az adni és kapni örömére.

Már kevesebb, mint 90 nap van hátra az év legmeghittebb ünnepéig.
A megfontolt, előrelátó vállalkozók és marketingesek már most megkezdik annak tervezését, hogy az év végén mivel köszönjék meg vevőiknek, ügyfeleiknek, üzleti partnereiknek, valamint saját munkatársaiknak a bizalmat és a közös munkát.

Ha szívesen vennéd, örömmel állok rendelkezésedre tanácsaimmal, ötleteimmel már a tervezés fázisában is, és természetesen számíthatsz rám a kivitelezésnél is.


Ne feledd, hogy már csak néhány napig, szeptember 30-ig lehet több mint 50% kedvezménnyel gravírozott fém golyóstollakat rendelni!
A részletekért kattints ide!


A napi hírekért, különleges ajánlatokért kövess bennünket a Facebookon és a LinkedInen!


Ha szeretnél rendszeresen hasznos információkat kapni az aktuális reklámajándék és egyéb marketing témákról, iratkozz fel a Céges Édesség / Gift House Studio hírlevelére. Ráadásul ha ezt most teszed meg, emailen azonnal megkapod az Adni és kapni az üzleti életben – Az üzleti ajándékozás „illemszabályai” című e-könyvet, ami segíteni fogja az eligazodásodat ezekben a kérdésekben. Kár lenne lemaradnod róla… 🙂

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!