Emblémázási 1×1 (3. rész)

Sorozatunk mostani részében a gravírozást, a gépi hímzést, a szublimációs és az UV nyomtatást fogjuk röviden érinteni.

Gravírozás

A gépi gravírozásnak két fő fajtája létezik: a mechanikus (vésett) és a lézergravírozás.
A mechanikus gravírozást általában fémtárgyak esetén alkalmazzák. Az anyag esztétikus és tartós emblémázását, feliratozását teszi lehetővé, melynek során egy mechanikus fej marja le a felületet a kívánt körvonalat követve.
A lézeres eljárás során a gravírozást egy számítógép által vezérelt lézersugár végzi. Ez a technológia telített ábrák létrehozását is lehetővé teszi, és fém, fa, műanyag, üveg, illetve bőr felületeken egyaránt alkalmazható. Rendkívül gyors és költséghatékony megoldás.
Gépi hímzés

A hímzést ugyancsak számítógép által vezérelt gépek végzik, amelyek egy előre megírt program alapján alakítják ki az adott emblémát a felületen. Ezt az eljárást textil alapanyagú ruházati termékek esetében lehet használni.
Előnye, hogy kis mennyiségben és extrém nagy volumenben egyaránt alkalmazható.
Ráadásul nemcsak sík (pl. póló, pulóver, kabát), hanem domború felületek (pl. sapka) emblémázására is képes.
Az eljárás másik jelentős pozitívuma, hogy a gépi hímzéssel készült emblémák akár hosszú évekig megőrzik minőségüket.
Szublimációs nyomtatás
Ez a technológia gyakorlatilag fotóminőségű emblémázást tesz lehetővé műszálas textileken, illetve előkezelt felületeken.
A szublimáció során a festék gáz halmazállapotúvá válik, és a tárgyak felületébe transzferálódik. A festékmolekulák a megnyomott felület strukturális részévé válnak, így kitapinthatatlanok lesznek, és tartós minőséget biztosítanak.
Ez jelenleg a legtökéletesebb minőséget biztosító digitális transzfernyomtatási technológia.
UV nyomtatás
UV nyomtatás során a LED technológiának köszönhetően a termék közvetlenül kerül megnyomásra. Mindez külső hő hatása nélkül történik, a festék ultraibolya fény hatására polimerizálódik, a nyomat így kerül rögzítésre.
Előnye, hogy száradási idő nincs, a végeredmény azonnal rendelkezésre áll.
Fehér szín alányomással lehetőség van fotóminőségű, színhelyes nyomtatásra akár sötét, színes vagy átlátszó felületeken is. Elsősorban fém, fa, üveg, illetve műanyag felületeken szokták alkalmazni.
Ha gravírozással, gépi hímzéssel, szublimációs, illetve UV nyomtatással vagy akár más eljárással emblémázandó üzleti vagy reklámajándék legyártatásában gondolkodsz, keress meg bennünket, és igyekezni fogunk megtalálni a számodra legoptimálisabb megoldást.

mm mm
Author: mm mm

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!