5 ok, amiért növekszik a céges ajándékok piaca

céges ajándék marketing

A céges ajándékok piaca növekvő tendenciát mutat az elmúlt években. Mi ennek az oka? Miért kerültek fókuszba az emblémázott reklámajándékok?

A céges ajándék kiemelt szerepet tölt be a szakmai kapcsolatok ápolásában, és nélkülözhetetlen eszköze a munkavállalók, vevők iránt érzett megbecsülés kifejezésének. Az ajándékozás gyakoriságában, az ajándékok átlagos értékében egyre emelkedő tendenciát tapasztalunk, ami számos tényezőre vezethető vissza.

  1. Kapcsolattartás távmunka idején

Amikor a járványhelyzet home office-ba kényszerítette a cégeket, a formális kapcsolattartás lehetőségei leszűkültek. Elmaradtak a közös ebédek, a szakmai rendezvényeken való találkozások. A megbecsült kapcsolatok ápolásának a céges ajándékozás még fontosabb eszköze lett. Számos cégvezető keresett meg exkluzív, kiemelt ajándékok elkészítésével kapcsolatban, amelyet kisebb-nagyobb alkalmakra elküldhetett üzleti partnereinek. Az ajándék örömet okoz, jó érzésekkel tölt el, ezért lehetséges, hogy az intenzívebb ajándékozás szokása meg is maradt.

  1. Vágyunk a boldogságra

A Happiness Report nevű új kutatás szerint az emberek 45%-a két éve nem érzett igazi boldogságot, és természetesen vágynak arra, hogy újra megtapasztalhassák. Ebben a helyzetben tehát nyitottak minden olyan új ötletre, élményre, amely jókedvet ébreszt bennük. Azok a vállalkozások, akik már korábban felismerték ezt, és megbecsülik vevőiket, ügyfeleiket, reagáltak: ajándékozással. A céges ajándék apró, ám nem elhanyagolható örömforrás lehet, amit ráadásul a márkádhoz köt a megajándékozott.

  1. Az emberek vágynak arra, hogy a márkák megnevettessék őket

A céges ajándékok egyik nagy lehetősége a kreatív, ötletes kiegészítők ajándékozása. Olyan apróságokról van szó, melyeket szívesen használunk a mindennapokban, de magunktól nem jutna eszünkbe megvásárolni. A fent idézett kutatásból arra is fény derült, hogy az emberek 90%-al nagyobb valószínűséggel emlékeznek vissza a vicces hirdetésekre. Ezt egyre több vállalkozás használja ki az emblémázott reklámajándék kiválasztásánál is. Az emlékezetes céges ajándék kiváló eszköz arra, hogy a vásárlóid ne felejtsék el a márkád.

  1. Növekvő verseny a munkaerőpiacon

A munkavállalók helyzete jelentősen átalakult az utóbbi években. Számos területen tapasztalható munkaerőhiány, az agilis szakemberekért óriási a verseny. A Z generáció egyre nagyobb arányban van jelen, és a fiatalok más hozzáállással viszonyulnak a karrierhez: a magánélet az első, annak érdekeit szem előtt tartva bármikor váltanak. Mindezek a cégvezetőket is szemléletmód-váltásra ösztönzik, és felismerték a munkaerő megtartásának fontosságát. Az elköteleződés érzésének növelésére, a megbecsülés kifejezésére remek eszköz az ajándékozás.

  1. Tudatosabb marketinget folytató vállalkozások

Egyre több vállalkozás válik tudatossá a marketing stratégia megtervezése során. Ennek eredménye az is, hogy belátták: sokkal kevesebbe kerül egy meglévő vásárló megtartása, mint az új vásárlók szerzése. A vevői lojalitás erősítésének számos eszköze van, ezek közé tartozik a céges ajándékozás is. Webshopok a megrendelt termék mellé csomagolnak ajándékot, a fizikai bolttal rendelkezők arra építenek, hogy visszatér hozzájuk a vevő, ha legutóbb ajándékot kapott. Ez a stratégia hatékonyan szolgálja a vállalkozás növekedését.

Fejezd ki a megbecsülésed vásárlóid, ügyfeleid és kollégáid felé te is, adj emlékezetes céges ajándékot! A hatalmas kínálatban a személyesség az, amivel igazán kitűnhetsz, válj te is azzá a szimpatikus márkává, akihez szívesen visszatérnek a partnerei!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!