4 módszer arra, hogyan őrizzük meg mentális egészségünket őrült időkben is

Az élet a maga hullámvölgyeivel együtt is csodálatos. Ezek a völgyek persze néha túl meredeken alakulnak, így nem árt, ha felkészítjük magunkat az ilyen időszakokra, és odafigyelünk a mentális egészségünk megőrzésére. Ez ahhoz is segítséget nyújthat, hogy jobb döntéseket hozzunk, fenntartsuk hatékonyságunkat, és úgy általában eredményesen küzdjünk meg a mindennapok kihívásaival.

Mátrai Mariann vagyok, a Céges Édesség alapítója.
1995 óta a marketing egy speciális területére fókuszálok: az üzleti és reklámajándékokra.

Vállalkozóként kiemelten fontosnak tartom a mentális egészségem fenntartását és továbbjavítását.
A vállalkozói lét eleve tele van stresszel, a 2020-as év pedig mindent hozott csak éppen megnyugvást nem…

Mivel fontos számomra a szűkebb és tágabb környezetem állapota is, szeretettel osztok meg az alábbiakban 4 olyan módszert, amivel Te is elősegítheted saját szellemi jólléted javulását.

1. Szakíts időt magadra!
Amikor felpörögnek körülöttünk az események, nehéz időt szakítani magunkra.
Ilyenkor legtöbbünket elfogja az érzés, hogy túl sok mindent kell egyszerre elvégeznünk, és minden más magasabb prioritást élvez, mint saját magunk. De ha jót akarunk (és nem csak magunknak), akkor sürgősen meg kell szabadulnunk ettől a szemlélettől. Ha nem törődünk eleget a mentális egészségünkkel, akkor jó eséllyel nem is leszünk képesek megoldani mindazt, amit meg kellene. Épp ezért rendszeresen biztosítsunk időt magunknak/magunkra, ha más nem, egy rövid séta, egy frissítő fürdő vagy 10 perc munkamentes teázás formájában.

2. Vezess naplót!
A naplóírás remek lehetőséget nyújt kavargó gondolataink papírra vetésére és letisztázására. Hibázni nem lehet vele: nincs jó vagy rossz módja. Egyszerűen fogjunk egy tollat, és írjuk ki magunkból, ami kikívánkozik. A gondolataink és érzéseink rögzítése szellemi megkönnyebbülést eredményez, és kapacitást szabadít fel az agyunkban, amit más fontos célra hasznosíthatunk.

3. Aktivizáld az emberi kapcsolataidat!
Amikor a dolgok hektikussá válnak körülöttünk, könnyen érezhetjük úgy, hogy magunkra maradtunk. Ez gyakran így is van, hiszen amíg a saját problémáinkra fókuszálunk, addig lényegében el is zárkózunk a külvilágtól.
Ennek éppen az ellenkezőjét érdemes tennünk! Ha negatív érzelmekkel küszködünk, vagy úgy érezzük, hogy összecsaptak a fejünk felett a hullámok, érdemes olyan emberekhez fordulnunk, akik közel állnak hozzánk. Elég lehet egy jó beszélgetés is ahhoz, hogy máris másképp lássuk a világot.

4. Végezz rendszeres testmozgást!
Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy a testmozgás a fizikai egészségünk megőrzéséhez szükséges, az valójában a mentális egészség alapját is képezi. Egyrészt arra kényszerít bennünket, hogy egy időre kilépjünk a munkánkkal járó mókuskerékből, másrészt bizonyos hormonok felszabadításával rögtön jobb közérzetet is biztosít. Tulajdonképpen mindegy, hogy kocogni megyünk vagy egy pilates órára – a lényeg, hogy KImozduljunk és MEGmozduljunk.


Ha a munkatársaid mentális egészsége is fontos számodra (és reméljük, hogy ez így van), akkor egy aprónak tűnő gesztussal is sokat tehetsz érte.
Lepd meg őket egy céges ajándékkal (a közelgő karácsonyhoz kapcsolódóan például logózott szaloncukorral), de akár olyannal is, amely igazán személyre szól. Ez különösen a home office-ban dolgozó kollégák szívét tudja megmelengetni, de egyébként is kitűnő módszer a csapatszellem erősítésére.

Számos üzleti ajándék perszonalizálását meg tudjuk oldani, és igény esetén névre szóló kártyát, üdvözlőlapot is tudunk mellé biztosítani.

Keress meg, örömmel készítek a cégedre szabott, egyedi javaslatot.

A Céges Édesség az érintésmentességet biztosító digitális megoldások népszerűsítése érdekében lehetőséget biztosít online ajánlatkérésre. 
Árkalkulátorunkat abból a célból hoztuk létre, hogy visszatérő és új ügyfeleink dolgát egyaránt megkönnyítsük.
A kényelem és gyorsaság mellett most még egy szempont szól a használata mellett: megrendelőink akár otthonról, az interneten keresztül is hatékonyan intézhetik az üzleti és reklámajándékaik megterveztetését és legyártatását.

Ha szeretnél rendszeresen hasznos információkat kapni az aktuális reklámajándék és egyéb marketing témákról, iratkozz fel a Céges Édesség / Gift House Studio hírlevelére. Ráadásul ha ezt most teszed meg, emailen azonnal megkapod az “5 ok, amiért járvány után is érdemes reklámajándékot használni” című e-könyvet, ami segíteni fogja az eligazodásodat ezekben a kérdésekben. Kár lenne lemaradnod róla… 🙂

Eszter
Author: Eszter

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!