Idén is lesz húsvét! ?

Persze, idén más lesz a húsvét, mint máskor. Kevesebb locsolkodóval, kevesebb hímes tojással. De ettől még az ünnep nem marad el. Hiszen az élet nem áll meg. A húsvéti nyuszi meg főleg nem… ?

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe.
A Biblia szerint Jézus a keresztre feszítését követő harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával megváltotta az emberek bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.

A húsvét vallási vonatkozásán túlmenően is az újjászületést, a tavaszvárást szimbolizálja. Ez a tavasz eljövetelének ünnepe.

A néphagyomány alapján húsvétvasárnap került sor az ételszentelésre.
A délelőtti misére letakart kosárral mentek a hívők, melyben bárányhúst, kalácsot, sonkát, tojást és bort vittek magukkal. A húsvéti bárány Jézus áldozatát, a bor Krisztus vérét, a tojás pedig az újjászületést jelképezte. Az egészben főtt tojás egyben a családi összetartás szimbóluma is volt.

Húsvéthétfőn szokott sor kerülni a locsolkodásra és a hímes tojás ajándékozására.
A locsolkodás szokásának a víz megtisztító erejébe vetett hit volt az alapja, a vizet csak később váltotta fel a kölni.
A húsvéti tojásokat kezdetben egységesen piros színűre festették, ami egyes feltételezések szerint Krisztus vérét volt hivatott jelképezni.

Más elméletek szerint a húsvét eredetileg a termékenység ünnepe volt, az emberek ennek segítségével igyekeztek bő termést és a háziállatok szaporulatát kívánni. Ennek fényében már nem is meglepő, hogyan kapcsolódik a nyúl a tojáshoz, hiszen az előbbi egy szapora állatfajta, az utóbbi pedig magában hordozza az élet ígéretét. A locsolkodás az öntözés imitálásával a bő termést volt hivatott jelképezni.

A húsvét a mozgó ünnepek közé tartozik, nem esik minden évben ugyanarra a napra.
Kezdete a tavaszi nap-éj egyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnap, vége pedig az azt követő hétfő. Idén ezek a napok április 12-13-ra esnek.

A húsvét – főleg a kisebbek számára – egyben az ajándékozás ünnepe is.
Mi a reklámajándék-piac szereplőjeként nem is kívánhatunk mást, mint sok ajándékot és jó egészséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt! ?

A Céges Édesség a járvány által gazdaságilag sújtott vállalkozások iránti szolidaritásból, valamint az érintésmentességet biztosító digitális megoldások népszerűsítése érdekében a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet visszavonásáig 10% kedvezményt biztosít valamennyi termékének árából, amennyiben a megrendelést online ajánlatkérés előzi meg. Árkalkulátorunkat abból a célból hoztuk létre, hogy visszatérő és új ügyfeleink dolgát egyaránt megkönnyítsük. A kényelem és gyorsaság mellett most egy újabb szempont szól a használata mellett: megrendelőink akár otthonról, az interneten keresztül is hatékonyan intézhetik az üzleti és reklámajándékaik megterveztetését és legyártatását.

Ha szeretnél rendszeresen hasznos információkat kapni az aktuális reklámajándék és egyéb marketing témákról, iratkozz fel a Céges Édesség / Gift House Studio hírlevelére. Ráadásul ha ezt most teszed meg, emailen azonnal megkapod az “Útmutató a reklámajándékozáshoz kis- és középvállalkozások számára” című e-könyvet, ami segíteni fogja az eligazodásodat ezekben a kérdésekben. Kár lenne lemaradnod róla… ?

Eszter
Author: Eszter

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!