Hogyan adjam át? Üzleti ajándékozás karácsonykor

céges ajándék átadása

Az ajándékozás a hétköznapok során elsősorban a magánéletünk része, karácsonykor azonban üzleti partnereink felé is széles körben kifejezzük, hogy hálásak vagyunk a közös munkáért, megbecsüljük a szakmai kapcsolatot, és szeretnénk fenntartani az üzleti együttműködést. Hogyan adjuk át a céges ajándékot karácsonykor?

Az ajándékozó

Az üzleti ajándék esetében az ajándékozó jellemzően a cég vezetője. Ha a mindennapi munka során azonban valaki más van napi kapcsolatban a megajándékozottal, érdemes az ajándékot egy kézzel írott (vagy aláírt) üzenet beillesztésével személyessé tenni.

Csomagolás

Mielőtt átadjuk, ügyeljünk arra, hogy az ajándék csomagolása is igényes legyen. Érdemes ezt is a cég logójával ellátni. A szállítási módnak megfelelő védelemmel lássuk el meglepetésünket, amely alatt díszcsomagolásban helyezzük el a tárgyakat. Ha tőlünk rendelted meg a céges ajándékot, és kiszállítást is kértél üzleti partnered részére, akkor biztos lehetsz benne, hogy elegánsan készítettük el.

Mielőtt átadod vagy elküldöd az ajándékot, mindenképp tájékozódj, hogy a másik fél esetében mi a protokoll az ajándékokra vonatkozóan. Számos cég rendelkezik olyan belső szabályzattal, ami előírásokat fogalmaz meg a céges ajándékokra vonatkozóan. Kerüld el a kínos helyzetet, úgy add át az üzleti ajándékot, ahogy azt a megajándékozott cége elvárja!

Az átadás módja

Kerüld az üzleti ajándékok személyes átadását! Talán a kedveskedő szándékot szeretnéd erősíteni, amikor felkeresed személyesen a megajándékozottat, de a céges ajándékok átadása esetében nem ez a bevett gyakorlat. Kínos helyzet alakulhat ki, ha a másik fél nem készült ajándékkal, és nem tud neked mit adni “válaszként”. Ezen kívül túl személyessé is válhat az ajándékozás gesztusa, ami nem mindig szerencsés. Csak olyankor adj át személyesen üzleti ajándékot, ha a kapcsolat ezt indokolja. Egyéb esetekben futárral szoktuk elküldeni, vagy a cég egyik munkatársa szállítja ki a céges ajándékokat.

Köszönet

Megajándékozottként illik megköszönni a kedvességet e-mailben, telefonon, vagy akár egy köszönőkártya elküldésével. A rövid üzenetben a jókívánságaid is kifejezheted. Az üzleti ajándékok megrendelésekor érdemes több darabot rendelni, mint amennyi címzetted van, így ha olyantól kapsz ajándékot, akinek te nem készültél meglepetéssel, mégis tudod viszonozni a gesztust.

Ahogy a magánéletünkben is jól esik, ha valaki gondol ránk egy jeles ünnepkor, úgy az üzleti kapcsolatokban is kellemes érzéssel tölt el a másik kedvessége. Mindig figyeljünk oda, hogy kinek ajándékozunk, mit adunk, hogyan csomagoljuk be és miként tesszük személyessé egy kézzel írt üzenettel az ajándékkártyán, végezetül pedig arra is fordítsunk figyelmet, hogyan köszönjük meg a figyelmességet.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a legjobb ajánlatokról!

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Két hetente kapsz majd levelet tőlünk, amiben a következőket találod:

  • termékajánlatok, akciók
  • szakmai cikkek az ajándékmarketing, a céges ajándékozás témájában
  • szakmai rendezvény ajánlók
Please wait…

Sikeres feliratkozás!